Hieronder vindt u een overzicht van de meestgestelde vragen over Olang snowboots. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Waar kan ik Olang snowboots kopen?

Onder het menu-item winkels kunt u de verkooppunten van Olang vinden. Op deze website staat de collectie voor de Benelux weergegeven. Dit betekent niet dat elke winkel alle modellen die op deze website staan in zijn eigen collectie heeft opgenomen.

Bent u op zoek naar een specifiek model, dan adviseren wij u om eerst contact op te nemen met de winkel om te verifiëren of het model, de kleur of maat verkrijgbaar is in die winkel. U kunt ook contact met ons opnemen door het contactformulier onder het menu-item contact in te vullen.

Kan ik via deze website snowboots bestellen?

Het is niet mogelijk om rechtstreeks bij ons te bestellen. Wij zijn importeur van het merk Olang voor de Benelux en leveren uitsluitend aan winkels. Onder het menu-item winkels kunt u de verkooppunten van Olang vinden.

Vallen de Olang snowboots gelijk aan de normale schoenmaat?

De meeste Olang snowboots vallen iets kleiner uit. Koop daarom uw snowboots bij voorkeur één maat groter dan uw gebruikelijke schoenmaat.

Wat is de grootste maat van Olang?

De meeste damesmodellen zijn verkrijgbaar tot en met maat 41/42.
De meeste herenboots zijn verkrijgbaar tot en met maat 47/48. Uitzondering hierop is de Oslo, dit model gaat zelfs tot en met maat 50.

Hoe moet ik mijn Olang snowboots onderhouden?

– Suède of nubuck laarzen zijn te onderhouden met een suède of nubuck spray die te verkrijgen is in de betere schoenwinkels, outdoor- en campingzaken en sportwinkels.
– Vetleren laarzen zijn te onderhouden met een daarvoor bestemde spray of wax. Ook deze onderhoudsmiddelen zijn te verkrijgen bij de vakhandel.
– Kunststof en synthetische laarzen kunnen met een vochtige doek worden afgenomen en hebben geen extra onderhoud nodig.

Zijn Olang snowboots waterdicht?

De snowboots met een rubberenvoet zijn waterdicht, de schacht van de laars is sneeuwdicht. De laarzen met een Olantex membraan zijn sneeuwafstotend (niet bij natte sneeuw) en ademend. De laarzen met een BreatheTex membraan zijn waterdicht en ademend. De ritsen zijn niet waterdicht afgewerkt.

Hoe voorkom ik dat ik koude voeten krijg?

Wij kunnen van geen enkele snowboot garanderen dat u onder alle omstandigheden warme voeten houdt. Dit is per persoon verschillend en het heeft te maken met de doorbloeding van de haarvaten. In veel gevallen hebben vrouwen minder haarvaten in bijvoorbeeld handen en voeten. Hierdoor heeft een vrouw eerder last van koude handen en voeten.
Laat u in de winkel adviseren over de juiste sokken en stap altijd met warme voeten in droge snowboots.

Ik krijg natte voeten. Is mijn snowboot lek?

Vaak wordt vochtigheid in de laarzen veroorzaakt door transpiratievocht. Een rubberenvoet is waterdicht, maar ventileert niet en daardoor ontstaat transpiratie. Om te testen of de rubberenvoet lek is, kunt u de rubberenvoet een tijdje in een bak water zetten. Zorg ervoor dat de snowboot van binnen droog is voordat u gaat testen. Bij een snowboot met een rits, is de rits niet waterdicht afgewerkt.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb over een Olang snowboot?

Indien u een klacht heeft over een Olang snowboot, adviseren wij om met uw snowboots naar de winkel te gaan waar u de laarzen heeft aangeschaft. Mocht het een webshop zijn of een winkel die wat verder bij u uit de buurt is, dan kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen met de winkelier.

De winkelier neemt uw klacht in behandeling en beoordeelt of de klacht onder de garantie valt. De winkelier neemt eventueel contact op met onze serviceafdeling en stuurt uw laarzen op ter beoordeling of reparatie.

Indien u een klacht heeft over een Olang snowboot die gekocht is buiten de Benelux, verwijzen wij u naar de fabrikant; info@olang.it

Wat is Vibram?

Vibram is een fabrikant van schoenzolen die voorop loopt met de ontwikkeling van nieuwe rubber en kunststof legeringen. Elke Vibram zool is ontworpen met de volgende eigenschappen: maximale performance, soepelheid, grip, loopcomfort en zeer slijtvast. Alle zolen worden onder de meest zware, harde en moeilijke omstandigheden getest en alleen topkwaliteit verlaat de fabriek.
Vibram is wereldwijd bekend als de zolenfabrikant met meer dan 60 jaar ervaring en fabriceert meer dan 50 verschillende zolen voor 400 modellen.

Wat zijn Olantex en BreatheTex?

Olantex is een speciaal ontwikkelde laag, ook wel membraan genoemd, dat tussen de verschillende lagen in de laars wordt verwerkt. Met deze speciale beschermende laag wordt de schoen sneeuwafstotend (niet bij natte sneeuw) en ademend.

BreatheTex is ook een membraan dat tussen de verschillende lagen in de laars wordt verwerkt. Met deze beschermende laag wordt de laars waterdicht en ademend.

De ritsen zijn niet waterdicht afgewerkt.

Wat is Lana Vergine?

Een aantal Olang snowboots is vervaardigd van Lana Vergine. Dit is echte schapenwol dat niet is bewerkt na het scheren.

Wat is Original Shearling?

Original Shearling is schapenwol inclusief de huid van het schaap.

Hoe werkt het OC-systeem?

Het OC-systeem is een antislip-systeem dat bestaat uit twee ronde beugels, die geheel in de zool zijn verwerkt. Deze beugels worden omgedraaid bij gladde weersomstandigheden. Er verschijnen kleine spikes die zorgen voor goede grip bij gladde ondergronden. De beugels kunnen daarna weer teruggedraaid worden, zodat de spikes verdwijnen.
Bij de Olang laarzen met een OC-systeem wordt een speciale sleutel meegeleverd voor het omdraaien van de beugels.

Mijn OC-systeem is versleten of verloren, wat moet ik doen?

Het OC-systeem is los verkrijgbaar en kunt u rechtstreeks bij ons bestellen door contact met ons op te nemen via het contactformulier op deze website.

Bestaan er ook snowboots met een anti-slipzool?

Een aantal snowboots is uitgerust met het OC-systeem, dit is een antislipsysteem. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina Gripvast de winter door met het OC-systeem.

 

Zijn Olang snowboots ook verkrijgbaar in andere landen?

Olang snowboots zijn in vele landen verkrijgbaar. Wij leveren alleen in de Benelux.

Voor informatie over verkooppunten buiten de Benelux kunt u een e-mail sturen naar de fabrikant; info@olang.it.

Wanneer is de nieuwe collectie Olang snowboots verkrijgbaar in de winkels?

Ieder jaar worden de snowboots vanaf september tot en met december aan de winkels geleverd. Vraag de winkelier voor meer specifieke informatie.

GRIPVAST DE WINTER DOOR MET HET
OC-SYSTEEM

Lees meer

VIND DE OLANG COLLECTIE BIJ U IN DE BUURT